Hromosvod nás chrání

Síla blesku

Blesk je běžně pozorovatelný jev při bouřce, ovšem rozhodně bychom si na něj měli dávat pozor, protože jeho síla je obrovská. Nemá problém s tím rozpůlit i statný strom a podobně. To je také důvod, proč bychom se neměli schovávat pod stromy a jiné předměty, které blesky přitahují. Takové kovové konstrukce, které nejsou dobře uzemněné mají riziko dost vysoké. Běžné se doporučuje schovat se v uzemněné bodově či automobilu.

zachycení blesku

Nebezpečný je vzhledem k své elektrické energii, takže si s ním nevyplatí zahrát. Jestliže máme vlastní nemovitost, tak bychom se rozhodně měli postarat, aby měla hromosvody v naprostém pořádku a funkční. Úder do ní by totiž mohl způsobit, že nám třeba poškodí elektroinstalaci. Když si pořídíme nějaký dráhy spotřebič, tak je dobré pamatovat na přepěťovou ochranu, která takový naráz vydrží, protože bychom o něj mohli rychle přijít, takže i na takové věci je potřeba dávat si pozor.

Revize není pro srandu

Každý hromosvod má jistý věk, přičemž není to jen tak a měli bychom jeho stav zkontrolovat. Když se podíváme na samotné jeho provedení, tak na střeše máme tlustý tyč, která blesky přitahuje. Z ní nám vedou jednotlivé svody, které musí být zakopané dost hluboko, aby bylo zajištěno skvělé uzemnění. Abyste měli jistotu, že správně všechno funguje, tak je nejsnadnější objednat si revizi.

blesky při bouři

Tu provádí zkušený zaměstnance s patřičným vzděláním, přičemž má k tomu i potřebné vybavení. Revize hromosvodů cena se odvíjí podle toho, na jaké budově se hromosvod nachází a kolik má svodů. Společnost má na svých stránkách přehledný ceník, kde se všechno dozvíte bez zdlouhavého hledání, protože ceník mají hezky zpracovaný. Je lepší dát nějaké ty drobné za revizi a vyhnout se tak zničení majetku za mnohem vyšší částky. Někde je revize zákonnou povinností, a proto se jí stejně nevyhneme. Tato firma nám ji bez obtíží splní.

Doporučené články